Известие

Collapse
No announcement yet.

запушване на ЕГР-2.4-140к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За твоята е към 300-350 кинта.

EDIT: колегата ме е изпреварил
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
      Или махаш тотално топлообменика или просто запушваш и на изхода на колектора Аз лично ги махам поради често срещан дефект в тях
      да разбирам ли,че тръбата която тръгва отпред,и стига до дросела отзад на мотора,трябва да се запуши и от двете страни и по този начин ще се елиминира топлообменника.ако греша моля да ме поправите.........
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Налагат го много неща но най-елементарното е да се замислиш какво се случва с потока на газовете когато еку-то се опитва да отвори на макс ЕГР-а - защото е получило от дебитомера данни че постъпващия въздух е доста повече отколкото ако ЕГР-а е наистина отворен
        Аре обясни де.За мен лично егр се затапва по 2 причини-говорим за изправна кола.Прецакан егр и некоректен дебитомер.Втората причина влияе на затапването в 90 на 100.Това е мое лично мнение.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Живко, на 140 и 150 кс няма нищо общо с тая картинка
          Аз затова казах че незнам на 140 как е и показах на 136 да се добие представа малко от малко!

Първо да кажа на тия със 136 коня моторите че затапване на това място е положително за смукателния тракт но изпускателния пак си е кенеф
          Айде кажи къде и как да го затапим за да е добре като цяло!
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
            Около 300 лв., но ако работи по-добре да се почисти или затапи.
            Все още работи и не съм като параход, но ми стана интересно. Честно казано, аз по-скоро бих го сменил отколкото да го затапвам. Единственият въпрос е колко би изкарал един нов такъв преди отново да му се разгони фамилията?
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

в крайна сметка, освен горе до смукателния колектор, къде другаде трябва да се запуши?
              1.9JTD 105+

Comment

аз до колкото разбрах Бобо,трябва да се запуши на две места или да се махне топлообменника.още не съм сигурен в това което казвам и тайничко чакам за малко подробно инфо.......

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                  аз до колкото разбрах Бобо,трябва да се запуши на две места или да се махне топлообменника.още не съм сигурен в това което казвам и тайничко чакам за малко подробно инфо.......
                  Точно така възможно най близо до изп. колектор и до смук. колектор

На 136 коня Живко7777777777 ще ви каже
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

На 136 коня Живко7777777777 ще ви каже
                    Виж горе съм те питал, как точно трябва при 136
                    Просто в началото показах примерна снимка да се ориентира колегата малко от малко
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

значи правилно съм разбрал.благодаря ви,колеги.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Виж горе съм те питал, как точно трябва при 136
                        Просто в началото показах примерна снимка да се ориентира колегата малко от малко
                        За първи път да не знаеш нещо интересно - аз просто ти гледам репутацията и викам да си трая че да не ме бият

Иначе на 136 коня е добре да се запуши и под самия клапан че много често е пробит и губите налягане в ниски обороти
                        sigpic
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

нещо друго сега ме човърка-каква е разликата м/у затапен ЕГР и неработещ по техн.причини ЕГР.нали и в двта случаи няма да минават газове от изпускателния колектор?

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                            нещо друго сега ме човърка-каква е разликата м/у затапен ЕГР и неработещ по техн.причини ЕГР.нали и в двта случаи няма да минават газове от изпускателния колектор?
                            Тц в единия случей минават когато неискаш
                            sigpic

Comment

топлообменник наричаме медната тръба с изолацията по нея ли или не съм разбрал? и какво налага запушването и до изпускателния колектор? Бобо дай инфо моля те. така или иначе до софия и обратно ми е 50 лева нафтата. най много като идвам до софия някогам, да почерпа мощно.
                              1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
                                топлообменник наричаме медната тръба с изолацията по нея ли или не съм разбрал? и какво налага запушването и до изпускателния колектор? Бобо дай инфо моля те. така или иначе до софия и обратно ми е 50 лева нафтата. най много като идвам до софия някогам, да почерпа мощно.
                                Смятам че съм го обеснил дооста подробно в предишните постове
                                sigpic

Comment

Working...
                                X